English Francais Deutch
Despre
 

Asezata intre Olt si Muntii Fagaras, Tara Fagarasului (asa cum de cele mai multe ori este inscrisa in documentele istorice) este o depresiune submontana de natura tectonica. Este limitata natural pe toate laturile sale « Alpii Transilvaniei » la sud, de marginea inalta a Podisului Tarnavelor la nord, de muntii Persani la est ; se ingusteaza treptat pana se incheie in defileul Racosului spre nord-est, iar spre vest este despartita de depresiunea Sibiului printr-un pinten de dealuri.Vezi Harta

Prima atestare documentara a Tarii Fagarasului, dateaza din 1222, care vine sa sugereze permanenta populatiei autohtone pe aceste meleaguri. «Terra Blachorum » reprezinta o definire exacta a realitatii social-politice si etnice din Tara Fagarasului.

Cetatea-ocupand peste 5 ha, fortareata Fagarasului are o vechime de peste 660 de ani. Complexul arhitectural este compus dintr-un castel de plan patrulater, cu 4 turnuri in colt si o incinta fortificata avand ziduri groase prevazute cu drumuri de staja si guri de tragere.

Manastirea Brancoveanu - localizata pe valea Raului Sambata, la poalele Muntiilor Fagarasului, in apropierea satului Sambata de Sus, se afla una din cele mai frumoase ctitorii ale Domnitorului martir Constantin Brancoveanu.

In aproprierea satului Vad se afla Rezervatia Naturala de Narcise; Frumusetea acestor flori este un prilej de bucurie in apropierea in lunile aprilie – mai.

Muntii Fagarasului-Cei mai inalti munti din tara supranumiti "Alpii Transilvaniei" se remarca prin salbaticia peisajelor. Aici veti gasi rezervatia de bujorei de munte de pe Piatra Caprei. Amatorii de excursii montane au la dispozitie un lant de cabane.

Cetatea Fagarasului
Manastirea Brancoveanu
Poiana Narciselor
Bujorei de munte
Lacul Urlea